Veelgestelde vragen

Wat is Crazy Cross Bergeijk?
Crazy Cross Bergeijk is een tweedaags familie evenement waar jong en oud vermaakt wordt.

Op de baan wordt een wedstrijd gehouden waar plezier en vermaak voorop staan. Het tempo is absoluut niet belangrijk, maar jezelf en het publiek vermaken dat wel. Niet alleen zijn de deelnemers verkleed ze doen ook mee met een zo veel mogelijk originele voertuig maar, ook op de baan zijn er verschillende obstakels die genomen kunnen worden.

De deelnemer die de jury en het publiek het hardst laat lachen door het verbouwde voertuig en de originele kleding, wint een mooie prijs. Op het terrein wordt ook voor de inwendige mens gedacht. Drank en eten is uiteraard op het terrein te koop.

Is er meer dan alleen cross?
Naast de cross zijn er diverse optredens en allerlei randactiviteiten voor jong en oud. Er is genoeg te beleven.

Wat zijn de kosten?
Om het evenement kostendekkend te houden vragen we entree op zaterdagavond en zondag.

Zaterdag tot 18.00 uur gratis inkom
Zaterdagavond   € 10,00 per persoon
Zondag                 €   2,50 per persoon

Wat zijn de openingstijden van het terrein?
Zaterdag  09.00 – 01.00 uur
Zondag    09.00 – 23.00 uur

Kan ik overnachten?

 

Waar is het doen?
Het festival vindt plaats op het Stedelijk Motorcrosscentrum te Lommel aan de Marie Curiestraat.

Wat zijn de kosten op de Crazy Cross?
Servicekosten, parkeren, toiletten: 0 euro.  Een munt: € 2,50

Waarom is er geen autoklasse voor dames?
Crazy Cross is genderneutraal dus iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs mag meedoen.
Bij de Crazy Cross draait het niet om de snelheid, maar om originaliteit.
Ervaring is totaal niet van belang. Dus dames meld je aan en schrijf je in voor de autoklasse.

Waarom is er geen autoklasse voor 18-?
Helaas is het verzekeringstechnisch niet mogelijk om een autoklasse voor deelnemers 18- te organiseren.
Gelukkig heeft de Crazy Cross genoeg andere klassen waaraan jongeren aan mee kunnen doen.

Foto- en/of video-opnames?
Je zult begrijpen dat tegenwoordig bijna iedereen foto’s en videootjes maakt (en deelt). Tijdens het festival kunnen dus (door derden) foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van het festivalterrein doen bezoekers automatisch afstand van het portretrecht en geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze sfeeropnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor journalistieke doeleinden. Heb je moeite met een sfeerfoto die wij hebben gepubliceerd, stuur even een mailtje; dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

KempenTV of een andere TV crews maken vaak sfeerreportages.

Mijn oren en geluid?
Irritant he zo’n piep in je oren, zorg dat je er op tijd bij bent en je oren af en toe ook wat rust gunt. Het podiumgeluid is van een aanvaardbaar niveau qua sterkte (dB). Hoewel er zorg wordt besteed aan de mix, kan het zijn dat de geluidssterkte (over het festivalterrein) soms varieert. Hier hebben wij geen directe invloed op. Denk aan je oren en draag desnoods geluidsbescherming (oorfilters) tijdens optredens. Dat geldt zeker voor kinderen. Daarom kun je op het festivalterrein op  gratis oordoppen halen.

Je hebt maar één paar oren, dus ben er zuinig op!

Aansprakelijk, eigen risico?
Het betreden van het festivalterrein en het meedoen aan de diverse activiteiten is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie, partners en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van eigendommen, diefstal van derden, enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het terrein. Schade toegebracht door bezoekers wordt verhaald. Verder is de Nederlandse/Belgische wetgeving van kracht.

Je mag geen eigen consumpties meenemen, deze worden in beslag genomen. Het verkopen van goederen en/of drugs of wangedrag, kan je de toegang tot het festival (tijdelijk) worden ontzegd. Volg de aanwijzingen van de (veiligheids)medewerkers op. Houd het leuk en respecteer andere festivalbezoekers en medewerkers.

‘Nix18’… Een biertje op z’n tied, maar onder de 18 niet.
Nog geen 18 jaar? Niet gevreesd, want ook jij bent natuurlijk welkom om mee te komen feesten tijdens Crazy Cross Bergeijk! We willen je er alleen even op wijzen dat voor iedereen die jonger is dan 18 jaar geldt dat er geen alcohol gekocht of genuttigd mag worden op het festivalterrein.

Tijdens het festival zal er gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol onder de 18.

Controle Bandjes
De overheid is strikt wat betreft het alcoholbeleid. Neem daarom legitimatie mee zodat wij de regels goed kunnen naleven en iedereen kunnen voorzien van het juiste controlebandje. Alcohol wordt alleen verstrekt aan bezoekers vanaf 18 jaar.

Hoe kan ik eten en drinken betalen?
Consumptiebonnen van Crazy Cross Bergeijk zijn de enige vorm van betalen. Deze zijn te koop aan bonnenkassa’s/bonnenautomaten op het festivalterrein, ze zijn alleen geldig op de dagen van het festival. Heb je bonnen over, kun je deze inwisselen.

Het is niet mogelijk om contant geld te pinnen. Wel kun je pinnen om je munten te halen. Niet alleen je telefoon, maar ook pinautomaten zijn afhankelijk van een stabiele netwerk verbinding.Zorg dus dat je altijd contant geld op zak hebt voor de zekerheid, je weet nooit wat je te wachten staat tijdens zo’n festival weekend.

Mag ik meehelpen?
Crazy Cross wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers die zich gedurende het festival, ervoor en erna in het zweet werken om alles soepel te laten verlopen. Hun inzet is onmisbaar en dat kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Wil je ook meehelpen met de opbouw, de afbouw of wil je tijdens het festival een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via info@crazycrossbergeijk.nl.

Mag er gerookt worden in de feesttent?
De feesttent is rookvrij. Roken mag buiten de feesttent. Rook je toch in de feesttent wordt de boete verhaald op de overtreder.

EHBO
Het hele festival weekend is er EHBO aanwezig. Ben je niet lekker of voelt iemand in je vriendenkring zich niet lekker? Twijfel dan niet om even langs de EHBO te gaan, zij zijn er tenslotte om je te helpen!

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?
Op de Crazy Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn.

Ben je zo eigenwijs om toch iets mee te nemen? Dan wordt de toegang tot het festival geweigerd en kun je worden overgedragen aan de politie. Doe het dus niet, want het Crazy Cross weekend wil je absoluut niet missen!

Gevonden en verloren voorwerpen?
Heb je iets gevonden of ben je iets kwijt? Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival naar het secretariaat caravan gebracht.